Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cime di rapa, pulite e ben strizzate
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 16 biscotti di avena, tipo digestive
- burro fuso, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 min.
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Cacciucco di ceci
50 min.
Peperoni ripieni alla barese
55 min.
Insalata di sedano rapa e mele
10 min.
Focaccia di zucca
1h 35min
Pancotto con cime di rape
40 min.
Millecosedde alla calabrese
1h 30 min.
Piccoli strudel ai friarielli e salsiccia
1h 20min
Lagane e ceci
1h
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Pizza di scarola
3h 30 min.