Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 250 g di fave fresche sgranate (peso netto, peso lordo 1250 g)
- 100 g di pecorino Romano in scaglie
- 8 pomodori ciliegino a metà
- 100 g di insalata valeriana, lavata e asciugata
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 cucchiaini di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 929.1 kJ / 222.1 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 385.7 mg
Alternatywne przepisy
Tegamini di cipolle e alici
1h
Carciofi romani gratinati
45 dk
Alici alla Reggina
45 dk
Insalata di mele, finocchi, cavolo rosso e noci
10min
Salmone all'arancia con agretti
40 min
Insalata di carciofi e fagioli
1sa 5 dk
Carciofi ripieni
50 dk
Alici ripiene al Varoma
50 dk
Insalata di lenticchie e menta
3 godz. 55 min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 dk
Cicorie stufate
35 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min