Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di cipolle bianche a fette (5 mm circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di uvetta sultanina
- 20 g di pinoli sgusciati
- 10 g di zucchero di canna
- 15 g di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
- 200 g di alici fresche, pulite ed aperte a libro
- 60 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sgombri all'agro
1h 45min
Baccalà alla ligure
1h
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1 Std. 10 Min
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40p
Zuppa di baccalà
1h
Alici alla Reggina
45min
Cime di rapa stufate
55 min
Cicorie stufate
35 Min