Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di cipolle bianche a fette (5 mm circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di uvetta sultanina
- 20 g di pinoli sgusciati
- 10 g di zucchero di canna
- 15 g di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
- 200 g di alici fresche, pulite ed aperte a libro
- 60 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1 Std.
Baccalá alle olive
25min
Baccalà alla Soutelo
30 Min
Baccalà alla Veracruz
1 Std.
Alici alla Reggina
45 Min
Seppie in zimino
40 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Tagine di rana pescatrice
1h 5min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Calamari alla napoletana
40 Min