Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de beurre, coupé en morceaux
- 500 g de farine de blé
- 1 jaune d'œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3384 kJ / 807.3 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 99.8 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1 godz.
Gâteau nantais
1 godz.
Riz au lait
1 godz.
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Broyé du poitou
2 godz.
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Gâteau de semoule
2h 45min
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Œufs au lait
50min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20min
Financiers
30min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min