Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pommes, pelées et détaillées en cubes
- 30 g de beurre demi-sel
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 150 g de mascarpone
- 1 c. à soupe de calvados
- 50 g de caramel au beurre salé
- 4 biscuits sablés au beurre, type Roudor, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1877 kJ / 448 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Mousse à l'abricot
3 Std. 30 Min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Mousse de kiwi
2h 15min
Pannacotta aux 3 chocolats
2j 30 menit
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Fraîcheur de nectarine
25min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13 godz. 30 min
Patience aux fruits d'été
13 Std.
Verrine fraise-chocolat blanc
1 godz. 45 min
Mousse aux pommes
40min