Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pommes, pelées et détaillées en cubes
- 30 g de beurre demi-sel
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 150 g de mascarpone
- 1 c. à soupe de calvados
- 50 g de caramel au beurre salé
- 4 biscuits sablés au beurre, type Roudor, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1877 kJ / 448 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraîcheur de nectarine
25 min
Blanc-manger coco-ananas
4 Std. 15 Min
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2j 15 menit
Verrines choco-caramel-speculoos
3u. 40min
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45 min
Tatin de poires aux speculoos
50 min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30 min
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30 min
Mousse vanille-pomme
7h
Mousse aux pommes
40 min