![Catalogna con olive e capperi Catalogna con olive e capperi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E0B5278-0F27-4D99-98EF-96DDBD74555A/Derivates/B10C1BF5-6980-4931-BC0E-DC81ADCE8173.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 700 g di catalogna, le foglie e i gambi, puliti e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto di vino bianco
- 2 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
- 1 spicchio di aglio intero
- 80 g di olive verdi denocciolate, tipo rosatelle
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto sgocciolati
- 30 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30min
Puntarelle alla romana
15min
Cipolle ripiene di magro
1 godz. 40 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 Min
Contorno di verza
35 Min
Cavolo rosso stufato
45 min
Cicorie stufate
35 Min
Cime di rapa stufate
55 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min