Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de filets de dorade grise, sans peau ni arêtes
- 1 bâton de citronnelle fraîche
- 2 citrons verts non traités
- 2 cm de gingembre frais, pelé et coupé en quatre
- 1 piment rouge frais thaï, épépiné
- 12 feuilles de basilic thaï frais
- 4 brins de ciboulette fraîche, en tronçons
- 50 d'huile d'olive
- 70 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1416 kJ / 337 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bobun crevettes à l'ail et au citron
1 Std.
Sorbet citron-basilic et tuiles aux amandes
12h 50 min
Salade thaïe aux crevettes
1 Std. 25 Min
Tartare de saumon aux fruits de la Passion
15 Min
Raïta pomme-concombre et gambas aux épices
1 Std. 5 Min
Tartare de thon et gaspacho
20min
Ceviche de poisson
30 Min
Gravlax de canard aux agrumes
12 Std. 30 Min
Tartare de thon rouge
1h 15min
Tartare de dorade à la mangue
10 Min
Tartare de bar
10 Min
Tartare de saumon avocat-concombre
50 Min