Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'oignons (2), coupés en quatre
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de courgettes (3) en demi-rondelles
- 200 g d'aubergine (½) en cubes
- 300 g de tomates en morceaux
- 1 feuille de laurier
- 2 branches de thym frais
- 300 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 125 g de farine de pois chiche
- huile d'olive, pour huiler
- feuilles de roquette
- 20 g de parmesan en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1134 kJ / 272 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Salade d'aubergines au blé et à la feta
45 min
Galettes de pois chiche à la tomate
30 min
La socca
40 min
Pesto d'algues nori
20min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 min
Salade de papaye verte
15min
Falafels au four
40 min
Caponata sicilienne
55 min
Boulettes automnales butternut-châtaigne-champignon
40 min
Tartine de caviar d'aubergine aux figues et comté
45 min
Galettes de lentilles, cumin et noisettes
50 min
Pastilla veggie
1h 15 min