
Urządzenia i Akcesoria
Orzechy słodko-pikantne
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
masła20 g
-
orzeszków ziemnych, niesolonych100 g
-
orzechów laskowych50 g
-
migdałów, ze skórką50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego (patrz wskazówka)60 g
-
wody10 g
-
papryki ostrej, mielonej½ - ¾ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
388 kcal /
1623.3 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
300.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasteczka Śródziemnomorskie
1 godz.
Cukier cynamonowy
5 min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 min
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Słodkie migdały w karmelu
20 min
Masło daktylowe
15 min
Masło orzechowe
5 min