Urządzenia i Akcesoria
Orzechy słodko-pikantne
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g masła
-
100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
50 g orzechów laskowych
-
50 g migdałów, ze skórką
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego (patrz wskazówka)
-
10 g wody
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
300.7 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1623.3 kJ /
388 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 min
Syrop orzechowy
2 godz. 15 min
Granola truskawkowo-miętowa
1 godz. 45 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Fizoły ze śliwkami
9 godz. 30 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Słodkie migdały w karmelu
20 min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Masło orzechowe
5 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min