![Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1018FCE-2176-4568-B572-034B69E83DCC/Derivates/0D5DF390-9DC1-4955-A7B2-9CDE98CE25E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mieszanych ziół, świeżych, np. rozmaryn, tymianek, szałwia
- 3 ząbki czosnku
- 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 125 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- warzywa, mieszane, np. marchewka, seler naciowy, papryka, pokrojone na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1548.8 kJ / 370.2 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 364.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lassi z kiełkami
20min
Krem z parmezanu
10min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10min
Oliwa chili
10min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 Std. 10 Min
Sos currywurst
25 Min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Oliwa czosnkowa
10min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10min
Dip serowy
10min
Włoskie masło ziołowe
5 Min