Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g mieszanych ziół, świeżych, np. rozmaryn, tymianek, szałwia
- 3 ząbki czosnku
- 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 125 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- warzywa, mieszane, np. marchewka, seler naciowy, papryka, pokrojone na kawałki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1548.8 kJ / 370.2 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 364.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliwa chili
10min
Fondue serowe z bagietką
25min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20min
Dip serowy
10min
Sos z sera cheddar
20min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10min
Suflet serowy szybki
55min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30min
Mini frittaty
30min
Sos serowy Mornay
10min
Oliwa czosnkowa
10min