Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw

Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw

4.4 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • mieszanych ziół, świeżych np. rozmaryn, tymianek, szałwia
    30 g
  • ząbki czosnku
    3
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    200 g
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    125 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    250 g
  • skrobi kukurydzianej
    20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • warzywa, mieszane np. marchewka, seler naciowy, papryka, pokrojone na kawałki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 370.2 kcal / 1548.8 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 31.9 g
Węglowodany 8.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 364.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...