
Urządzenia i Akcesoria
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
mieszanych ziół, świeżych np. rozmaryn, tymianek, szałwia30 g
-
ząbki czosnku3
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki200 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki125 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
warzywa, mieszane np. marchewka, seler naciowy, papryka, pokrojone na kawałki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.2 kcal /
1548.8 kJ
Białko
14.4 g
Tłuszcz
31.9 g
Węglowodany
8.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
364.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FONDUE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Remoulade
10 min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Dip serowy
10 min
Salsa Verde
15 min
Krem z parmezanu
10 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min
Pasta z oliwek
5 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min