Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
TM6 TM5

Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw

4.4 (15 ocen)

Składniki

  • 30 g mieszanych ziół, świeżych, np. rozmaryn, tymianek, szałwia
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 125 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • warzywa, mieszane, np. marchewka, seler naciowy, papryka, pokrojone na kawałki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1548.8 kJ / 370.2 kcal
Białko
14.4 g
Węglowodany
8.4 g
Tłuszcz
31.9 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Błonnik
2.1 g
Sód
364.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy