Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw

Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw

4.4 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmaryn, tymianek, szałwia
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 125 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • warzywa, mieszane np. marchewka, seler naciowy, papryka, pokrojone na kawałki, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 370.2 kcal / 1548.8 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 31.9 g
Węglowodany 8.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 364.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...