Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc

Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc

4.1 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

La mousse au chocolat blanc
  • de biscuit
    70 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min. froide
    200 g
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    100 g
  • gousse de vanille égrainée
    ¼
  • de fromage à tartiner
    200 g
Les fraises sous-vide
  • de fraises coupées en deux
    400 g
  • de zeste d'orange non traitée (1 cm x 3-4 cm)
    2 morceaux
  • de cannelle en poudre (opcjonalnie)
    ¼ c. à café
  • d'eau environ, à ajuster si besoin
    1500 g
  • de jus de citron fraîchement pressé (½ citron)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 386 kcal / 1615 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 159 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...