Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de beurre doux froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 1 - 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 700 g de lait
- 100 g de cacao en poudre
- 30 g de whisky
- crème fouettée maison, pour la finition (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3110 kJ / 743 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 24.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud au lait d'amande - Sébastien Richard
15min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Caramel de base
25min
Mont-Blanc glacé
4h 20min
Sous-vide côte de bœuf, désossée
2h 25min
Caramel liquide
25min
Sauce au caramel
1h 30min
Cocktail lait de poule
10min
Banane sauce noix de coco-cannelle
30min
Sauce caramel au whisky
35min
Toffees au caramel
2h
Glace au caramel au beurre salé
14 Std.