Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 210 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre, en un seul morceau
- 1 c. à soupe de vinaigre
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème chantilly à la vanille
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1868.8 kJ / 446.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouign-amann à la framboise
3h
Sauce caramel au café
45min
Puits de meringue à l'orange
4 Std. 40 Min
Mille-feuille chocolat-caramel
3h 30min
Parfait au caramel
7h
Glace vanille au caramel salé
14h
Entremets Passion et mangue
12h 30min
Glace au caramel au beurre salé
14h
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 godz.
Minigalettes aux champignons
1 Std. 45 Min
Sundae au coulis de fruits rouges
13h
Gâteau mousse au praliné
13h