
Urządzenia i Akcesoria
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
500 g mąki żytniej typ 720
-
600 g mleka
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
130 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
50 g wody (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka aromatu waniliowego
-
smalec ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
207.1 kcal /
867.2 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
37.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
55.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Brioszka z kulką
1 godz. 40 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Kopytka
40 min
Naleśniki jabłkowe
30 min
Szybkie zacierki
20 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Gofry śniadaniowe
20 min
Racuchy na maślance
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.