Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mąki żytniej, typ 720
- 600 g mleka
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka
- 130 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
- 1 szczypta soli
- 500 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
- 50 g wody (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- smalec, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 867.2 kJ / 207.1 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1 Std. 20 Min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4 godz. 45 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3h 15min
Racuchy z jabłkami
35min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1h 10min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1h
Pizza z szynką i nektarynkami
2 Std. 10 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1h 10min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h