Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)

Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)

4.2 268 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

  • 500 g mąki żytniej typ 720
  • 600 g mleka
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 2 jajka
  • 130 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli
  • 500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g wody (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • smalec ilość do smażenia
    olej, ilość do smażenia (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 207.1 kcal / 867.2 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 55.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...