Urządzenia i Akcesoria
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
500 g mąki żytniej typ 720
-
600 g mleka
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
130 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
50 g wody (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka aromatu waniliowego
-
olej, ilość do smażenia (patrz wskazówka)smalec ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
55.8 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
867.2 kJ /
207.1 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Naleśniki jabłkowe
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min