
Urządzenia i Akcesoria
Semifreddo z truskawkami i bezami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
14 porcji
Składniki
-
200 g truskawek, świeżych
-
130 g cukru pudru
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g bez pokruszonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 14 porcji
Kalorie
2391 kcal /
10010.6 kJ
Białko
26.9 g
Tłuszcz
160.6 g
Węglowodany
216.6 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1 godz. 50 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min