Urządzenia i Akcesoria
Francuska bagietka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 sztuki
Składniki
-
330 g wody
-
5 g suchych drożdży10 g świeżych drożdży
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
8 - 10 kostek lodu do ułożenia na blasze piekarnika
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
15.7 g
Kalorie
2396 kJ /
573 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
125.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bajgle z makiem
1h 25min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Ciabatta
4h 40min
Bagietki
15h
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Chleb pszenny tostowy
3h
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Bułki śniadaniowe
1h 40min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Chleb jogurtowy
3h
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Bułki do hamburgerów
3h