Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g wody
-
10
g świeżych drożdży
lub 5 g suchych drożdży - 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- 8 - 10 kostek lodu, do ułożenia na blasze piekarnika
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2396 kJ / 573 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 125.3 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 Std. 35 Min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chleb pszenny tostowy
3h
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Bajgle z makiem
1h 25min
Turecki płaski chleb
2h
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45min
Tradycyjne bagietki
2h 30min