![Francuska bagietka Francuska bagietka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5F214B23-EE37-4D0D-91F9-109E96168270/Derivates/A9C83CCC-03CE-4C07-B71B-3603EA485E4C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g wody
-
10
g świeżych drożdży
lub 5 g suchych drożdży - 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- 8 - 10 kostek lodu, do ułożenia na blasze piekarnika
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2396 kJ / 573 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 125.3 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pita domowa
3 Std.
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Chleb pszenny tostowy
3 Std.
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Domowe bułki do hot dogów
2h 15min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4u. 35min
Pita
2 godz. 30 min