Urządzenia i Akcesoria
Sos paprykowy à la Ajvar
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
1 słoik
Składniki
-
1000 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 - 150 g cukru
-
70 g oleju
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
1 liść laurowy, suszony
-
3 ząbki czosnku
-
50 - 70 g białego octu winnego
-
50 g koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3934 mg
Białko
17 g
Kalorie
6706.4 kJ /
1601.8 kcal
Tłuszcz
76 g
Błonnik
22 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
234.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Ketchup
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min