
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
Kruche ciasto
-
90 g orzechów włoskich, łuskanych
-
180 g mąki pszennej
-
80 g cukru pudru
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 żółtka
-
skórkę otartą z ½ cytryny ekologicznej
-
1 szczyptę soli
Owocowe nadzienie
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry
-
450 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g miodu
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
Beza i pieczenie ciasta
-
3 białka
-
20 g cukru
-
cukier puder do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
311.1 kcal /
1302.6 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
33.1 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska