Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
Kruche ciasto
-
90 g orzechów włoskich, łuskanych
-
180 g mąki pszennej
-
80 g cukru pudru
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 żółtka
-
skórkę otartą z ½ cytryny ekologicznej
-
1 szczyptę soli
Owocowe nadzienie
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry
-
450 g gruszkę bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g miodu
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
Beza i pieczenie ciasta
-
3 białka
-
20 g cukru
-
cukier puder do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.5 g
Kalorie
1302.6 kJ /
311.1 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
33.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Szarlotka tradycyjna
2 godz. 20 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min