
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
Kruche ciasto
-
orzechów włoskich, łuskanych90 g
-
mąki pszennej180 g
-
cukru pudru80 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
żółtka2
-
skórkę otartą z ½ cytryny ekologicznej
-
soli1 szczyptę
Owocowe nadzienie
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry400 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 3 mm plastry450 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
miodu30 g
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
Beza i pieczenie ciasta
-
białka3
-
cukru20 g
-
cukier puder do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
311.1 kcal /
1302.6 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
33.1 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1h 30min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1h 45min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3h 30min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Tarta z winogronami i galaretką
5h 40min
Szarlotka tradycyjna
2h 20min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Brownie z gruszkami
1h 15min