Urządzenia i Akcesoria
Tarta z rabarbarem i bezą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
250 g cukru
-
4 jajka
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 szczypty soli
-
800 g rabarbaru pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.7 g
Kalorie
1055.8 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min
Ciasto pleśniak
3 Std. 15 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 Std. 45 Min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 Std.
Sernik z rabarbarem
7 Std. 30 Min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min
Maślankowiec ze śliwkami
1 Std. 15 Min