Urządzenia i Akcesoria
Tarta z rabarbarem i bezą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
250 g cukru
-
4 jajka
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 szczypty soli
-
800 g rabarbaru pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.7 g
Kalorie
1055.8 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Maślankowiec ze śliwkami
1 godz. 15 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min