Urządzenia i Akcesoria
Tarta z rabarbarem i bezą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
250 g cukru
-
4 jajka
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 szczypty soli
-
800 g rabarbaru pokrojonego na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.7 g
Kalorie
1055.8 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1h 45min
Sernik z rabarbarem
7h 30min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Galette z borówkami
1h 25min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Odwracane ciasto z gruszkami
2h 15min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min