
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 270 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 szczypty soli
- 800 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1055.8 kJ / 252.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybkie ciasto ze śliwkami
1hod. 10min
Rabarbarowe ślimaczki
2hod.
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Ciasto pleśniak
3 Std. 15 Min
Maślankowiec ze śliwkami
1hod. 15min
Quiche ze szparagami
1h 35min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Sernik z rabarbarem
7h 30min
Tarta z winogronami i galaretką
5 godz. 40 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min