Wersje kompatybilne
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruszonka kokosowa
- 50 g mąki pszennej
- 30 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 5 g cynamonu, mielonego
- 30 g cukru trzcinowego
- 30 g płatków kokosowych
Ananasy w syropie chili
- 1 ananas, świeży (ok. 2 kg)
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 400 g cukru
-
380
g ciemnego rumu
lub 380 g wody - 850 g wody
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- lody waniliowe, do podania
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2905 kJ / 693 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 Std. 35 Min
Lody rabarbarowe
12h
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 5 Min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20 min
Pomarańczowe zabajone
15min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5h
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min
Lody z solonym karmelem
14 godz.