Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Kruszonka kokosowa
-
50 g mąki pszennej
-
30 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
5 g cynamonu, mielonego
-
30 g cukru trzcinowego
-
30 g płatków kokosowych
Ananasy w syropie chili
-
1 ananas, świeży (ok. 2 kg)
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
400 g cukru
-
380 g wody380 g ciemnego rumu
-
850 g wody
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej
-
lody waniliowe do podania
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 godz. 15 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min