Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów nerkowca
- woda, do namoczenia nerkowców
- 500 g mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki agaru (6 g)
- olej, o neutralnym smaku, do natłuszczenia
- 40 g wody mineralnej, niegazowanej
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 szczypta soli
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1451.8 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 65.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kakaowe tiramisu z chili
7 Std. 10 Min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16h
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
45 min
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8h 10min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Tartaletki z kremem czekoladowym z awokado
1h 30min
Deser z marchewki i nerkowców
25min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2h 30min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Deser twarogowy z mango
15min