Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów nerkowca
- woda, do namoczenia nerkowców
- 500 g mango, bardzo dojrzałego (2 duże szt.), obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki agaru (6 g)
- olej, o neutralnym smaku, do natłuszczenia
- 40 g wody mineralnej, niegazowanej
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 szczypta soli
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1451.8 kJ / 346.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 65.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding chia z musem jabłkowym
8 Std. 15 Min
Owsiane batoniki z batatami
55 Min
Skandynawski brunch
1h 20min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3h 40 min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2h 30min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 Std. 50 Min
Zupa krem z topinamburu
2hod. 10min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 Min
Deser twarogowy z mango
15 Min
Pudding z tapioki i mus z miechunki peruwiańskiej
45 Min