Urządzenia i Akcesoria
Grecka bougatsa z kremem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
700 g mleka
-
4 żółtka
-
60 g mąki kukurydzianej
-
120 g cukru
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
225 - 270 g ciasta filo (12 arkuszy)
-
2 łyżki cukru pudru
-
2 łyżki miodu, płynnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromka
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Moussaka
1 godz. 55 min