
Urządzenia i Akcesoria
Grecka bougatsa z kremem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych50 g
-
mleka700 g
-
żółtka4
-
mąki kukurydzianej60 g
-
cukru120 g
-
laski wanilii tylko nasiona½
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek5 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki130 g
-
ciasta filo (12 arkuszy)225 - 270 g
-
cukru pudru2 łyżki
-
miodu, płynnego2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 kromka
Kalorie
308 kcal /
1290 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska