Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 kawałków
Składniki
Pesto ziołowe
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
150 g salami pokrojonego na 2 cm kawałki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g bazylii, świeżej tylko liście
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
5 - 10 g tymianku, świeżego tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sernik
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
4 jajka
-
1000 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
10 pieczarek marynowanych
-
krakersy solone ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
15.9 g
Kalorie
1058.4 kJ /
252.8 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Ostry sos z bananów
35 min
Sos maltański
10 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 godz.
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min