Urządzenia i Akcesoria
Gomasio z zieloną częścią pora
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 słoik
Składniki
-
100 g ziaren sezamu, białego
-
80 - 100 g pora zielonej części, pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
25 g soli gruboziarnistej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
442 mg
Białko
19 g
Kalorie
2627.6 kJ /
628 kcal
Tłuszcz
50 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Bigos z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Krem z kasztanów jadalnych
15 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Kiszone rzodkiewki (TM6, TM7)
72 godz. 30 min
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 min
Orzechy nerkowca limonkowo-kokosowe na ostro
25 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min