Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora

Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora

4.0 241 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 700 - 800 g różyczek kalafiora (z 1 małej szt.)
  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 600 g wody
  • 2 koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki wraz z zalewą
  • 20 g syropu klonowego (opcjonalnie)
  • 100 g napoju sojowego niesłodzonego
  • 100 g mleczka kokosowego (opcjonalnie)
  • 3 łyżki ziaren sezamu, białego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 349.5 kcal / 1463.3 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 43.9 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 760.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...