Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
TM5 TM6

Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą

4.2 (61 ocen)

Składniki

  • 100 - 125 g sera mozzarella, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 6 filetów z anchois, w oleju, odsączonych
  • ¾ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 400 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 25 - 35 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 300 g bakłażana, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2087.1 kJ / 498.5 kcal
Białko
30.5 g
Węglowodany
20.5 g
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy