Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 - 125 g sera mozzarella pokrojonego w 2 cm kostkę
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
6 filetów z anchois, w oleju odsączonych
-
¾ łyżeczki bazylii, suszonej
-
400 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
25 - 35 g bułki tartej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g bakłażana pokrojonego na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.5 g
Kalorie
2087.1 kJ /
498.5 kcal
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Klopsiki z serem feta
30 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Pieczeń nadziewana serem ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Zapiekanka z mielonym mięsem, bakłażanem i cukinią
1 godz. 25 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.