Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g Gänseschmalz
lub 80 g Butterschmalz, in Stücken - 70 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Hühnerleber
- 1 ¼ TL Salz
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- ¼ TL Macis
- 400 g Wasser
- 3 Eier (Größe M)
- 500 g Kirschen
- 2 TL Maisstärke
- 1 - 2 EL Rotwein
- ¼ - ½ TL Chiliflocken, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 10 g Honig
- ¾ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
70
g Gänseschmalz
lub 70 g Butter, in Stücken (siehe Variation) - 100 g Vogerlsalat
- 1 - 2 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 min
Schöpsernes
1 godz.
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1 godz. 10 min
Mediterraner Oktopuseintopf
1 Std. 30 Min
Apfelkren
40 min
Steirische Fischsulz
7h
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2h 40min
Asiatisches Schmorfleisch
2h 30min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Leberpastete im Glas
4h
Grammelpogatscherl
1 godz. 10 min