Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g Gänseschmalz
lub 80 g Butterschmalz, in Stücken - 70 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Hühnerleber
- 1 ¼ TL Salz
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- ¼ TL Macis
- 400 g Wasser
- 3 Eier (Größe M)
- 500 g Kirschen
- 2 TL Maisstärke
- 1 - 2 EL Rotwein
- ¼ - ½ TL Chiliflocken, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 10 g Honig
- ¾ - 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
70
g Gänseschmalz
lub 70 g Butter, in Stücken (siehe Variation) - 100 g Vogerlsalat
- 1 - 2 EL Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1h 10 min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Pavlova mit Früchten
3 godz. 50 min
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2 Std. 25 Min
Coq au vin
3h
Steirisches Krenfleisch
2hod. 45min
Bouillabaisse
1h 25min
Menü: Rindswangerl mit Knollenselleriepüree und Rahmgemüse
7sa 30 dk
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 godz. 10 min
Traunseer Räucherfischmus
3 Std. 30 Min
Vitello tonnato sous-vide
4sa 30 dk
Apfelkren
40 min