![Fermentierte Salsa Fermentierte Salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/957EC31E-36FC-4462-80DF-504A1AA619FD/Derivates/075ec165-1a07-4a00-b49c-da0aeac93905.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (6 cm)
- 1 frische Chili, halbiert, Kerne und Stielansatz entfernt
- 250 g Cocktailparadeiser, im Ganzen
- 70 g rote Spitzpaprika, in Stücken (6 cm), Kerne und Stielansatz entfernt
- 2 TL Salz, unjodiert (à ca. 5 g, siehe Tipp)
- 400 g Wasser (siehe Tipp)
- 15 g Senfkörner, gelb
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 Msp. Cayennepfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 566 kJ / 134 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Smoky Aioli
15min
Slow Cooking Rotweinbirnen
5h
Gewürzpaste Asia Style
1 godz.
Kürbiskernpesto
30 min.
Erdbeer-Anis-Limes
50 min
Paradeiser-Chili-Sauce
1 godz.
Warmer Bohnenaufstrich mit gegrillten Paprikastreifen
13 Std. 20 Min
Susi-Torte
25sa 45 dk
Ingwersalzpaste
30 min.
Süßer Ingwer-Zitronen-Sirup
55min
Kirschenchutney
1h 5min
Aioli (ohne Ei)
10min