Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Salz, unjodiert
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert
- 400 g Melanzani, streifig geschält, in Stücken
- 400 g Melanzani
- 160 g Rohrohrzucker
- 80 g Wasser
- 900 - 1000 g Rotwein (siehe Tipp)
- 50 g Rotweinessig
- 30 g frischer Ingwer, geschält, gehackt
-
¼
TL Zimt, gemahlen
lub ¼ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2010 kJ / 480 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kernölmayonnaise
10 dk
Süßer Marillensenf
55 min
Feigensenf
55 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 godz.
Oliventapenade mit Walnüssen
40min
Cumberland-Senf-Sauce
1 Std. 15 Min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10 dk
Ingwersalzpaste
30 min
Apfelkren
40min
Rote-Rüben-Dip
15 min
Steirischer Käferbohnen-Humus
15 min