Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Wasser
- 1500 g frische Pfirsiche (z. B. Weinbergpfirsiche mit weißem Fruchtfleisch), im Ganzen
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 300 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1937 kJ / 464 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55min
Paradeiser-Chili-Sauce
1 Std.
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 godz. 30 min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 Std.
Zitroniges Minzöl
55min
Marillenröster
30 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Zitronenmelissesirup
5h 10min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 Std.
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Marillennektar
2h
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min