
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Backteig | Leindotter-Hollandaise
- 4 Eier (Größe M)
- ¾ TL Meersalz
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 270 g trockener Weißwein
- 20 g Rapsöl
- 170 g Butter in Stücken
- 40 g Leindotteröl
- 1 Prise weißer Pfeffer, gemahlen
Brennnesselspinat | Saibling | Fertigstellung
- 25 g Butter
- 25 g Weizenmehl, glatt
- 300 g Milch
- etwas Meersalz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 6 Saiblingsfilets, ohne Haut (600-700 g)
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 Knoblauchzehen halbiert
- 600 - 800 g Rapsöl zum Ausbacken
- 500 g Spinat, passiert aufgetaut und abgetropft (siehe Tipp)
- 100 g Karotten in Streifen (5 mm)
- 200 g Zucchini klein, in Streifen (10 mm)
- 6 Stück Zucchini-Blüten (opcjonalnie)
- 100 g Brennnesselblätter grob geschnitten und 18 Blätter zum Ausbacken (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 856 kcal / 3587 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 6 g