Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oberskren
- 40 - 50 g frischer Kren, geschält, in dünnen Scheiben, nach Geschmack
- ½ TL Salz
- 320 g Schlagobers, kalt
- 1 Päckchen Sahnesteif
Buchweizenblinis und Fertigstellung
- 300 g Buchweizen
- 15 g frische Germ
- 350 g Milch
- 30 g Sonnenblumenöl, etwas mehr zum Ausbacken
- ½ TL Zucker
- 1 TL Salz
- 200 - 250 g Forellenkaviar, gekühlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1768 kJ / 423 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Mandel-Karfiol-Cremesuppe mit Kräuteröl und Fladenbrotchips
45 min
Cremespinat
30 min
Gebratene Polenta mit Letscho
55 min
Rote Rüben Gnocchi mit Krenmousse
1h 45min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 Std. 40 Min
Eierschwammerlaufstrich
1h 10min
Schöberl
20 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Saibling mit Wurzelgemüse und Erdäpfelstampf
1h
Apfelkren
40min
Butternockerl
40min