Urządzenia i Akcesoria
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 Gläser
Składniki
-
Wildschweinschopf (oder anderes fettes Wildfleisch z.B. Wildschweinbauch)250 g
-
Speck roh (Grüner Speck)500 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Majoran, getrocknet1 EL
-
Cranberrys, frisch150 g
-
Rotwein250 g
-
Zucker30 g
-
Gelierzucker 3:150 g
-
Leber vom Wild (z.B. Hase, Hirsch, Reh, etc.)400 g
-
Zwiebeln halbiert (ca. 250 g)2
-
Knoblauchzehen2
-
Rapsöl40 g
-
Wacholderbeeren1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
36 g
Kalorie
2715 kJ /
649 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Herbst
11 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Karotten-Pastinaken-Suppe; Krautrouladen mit Erdäpfeln und Weißweinsauce
1 godz. 45 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Steirisches Krenfleisch
2 godz. 45 min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 godz. 10 min
Gsiberger Leberpastete
3 godz. 30 min
Leberpastete im Glas
4 godz.
Somloer Nockerl
9 godz.
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 godz. 15 min
Powidl
8 godz.
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min
Apfelkren
40 min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 godz. 30 min