Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wildschweinschopf (oder anderes fettes Wildfleisch z.B. Wildschweinbauch)
- 500 g Speck, roh (Grüner Speck)
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 150 g Cranberrys, frisch
- 250 g Rotwein
- 30 g Zucker
- 50 g Gelierzucker 3:1
- 400 g Leber, vom Wild (z.B. Hase, Hirsch, Reh, etc.)
- 2 Zwiebeln, halbiert (ca. 250 g)
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Rapsöl
- 1 EL Wacholderbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2715 kJ / 649 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leberpastete im Glas
4 godz.
Bayerischer Leberkäse
14h 30min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Sous-vide Schweinsbäckchen in Rotwein
8 Std. 45 Min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15 min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1h
Marinierte Schwammerl in Öl
48 Std. 30 Min
Gsiberger Leberpastete
3h 30min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 Std. 10 Min
Osterschinken im Brotteig mit Selchsuppe
2h 45min
Feine Streichwurst
14h 30min
Salzburger Nockerl
30 min