Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen

Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zucker
    180 g
  • Eidotter
    4
  • Gorgonzola, dolce in Stücken
    150 g
  • Milch 3,6% Fett
    420 g
  • Schlagobers, 36% Fett
    200 g
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Butterschmalz
    20 g
  • Birnen (mit hartem Fruchtfleisch, z. B. Corella, Williams), entkernt, in Stücken (3,5 cm)
    400 g
  • Weinbrand
    20 - 30 g
  • Kardamom, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Piment, gemahlen (opcjonalnie)
    2 - 3 Prisen
  • Walnüsse, halbiert geröstet, zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 466 kcal / 1950 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 384 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...