Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers
- 40 g Wermut (z. B. Noilly Prat)
-
250
g Forellenfilet, geräuchert
lub 250 g Saiblingsfilets, geräuchert, oder Reinankenfilets, geräuchert, entgrätet - 200 g Fischfond
- 1 - 2 TL Kren, frisch gerissen (opcjonalnie)
- ¼ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 50 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 656 kJ / 157 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15 min.
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10 min.
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3h 30 min.
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7h 10 min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40min
Cumberland-Senf-Sauce
1h 15 min.
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25 min.
Saibling mit Oliventapenade und Gurken-Kartoffel-Gemüse
50 min.
Vitello tonnato sous-vide
4 Std. 30 Min
Apfelkren
40 min.
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Sauce Tatare
15 min