Traunseer Räucherfischmus
TM6 TM5

Traunseer Räucherfischmus

4.9 (22 oceny)

Składniki

  • 4 Gelatineblätter
  • 200 g Schlagobers
  • 40 g Wermut (z. B. Noilly Prat)
  • 250 g Forellenfilet, geräuchert
    lub 250 g Saiblingsfilets, geräuchert, oder Reinankenfilets, geräuchert, entgrätet
  • 200 g Fischfond
  • 1 - 2 TL Kren, frisch gerissen (opcjonalnie)
  • ¼ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
  • ¼ TL Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
  • 50 g Sauerrahm

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
656 kJ / 157 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy