Urządzenia i Akcesoria
Traunseer Räucherfischmus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Gelatineblätter4
-
Schlagobers200 g
-
Wermut (z. B. Noilly Prat)40 g
-
250 g Saiblingsfilets, geräuchert, oder Reinankenfilets, geräuchert, entgrätetForellenfilet, geräuchert250 g
-
Fischfond200 g
-
Kren, frisch gerissen (opcjonalnie)1 - 2 TL
-
Salz etwas mehr zum Abschmecken¼ TL
-
Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Abschmecken¼ TL
-
Sauerrahm50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
656 kJ /
157 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vitello tonnato sous-vide
4 Std. 30 Min
Marillen Curd-Tartelettes
1 Std. 30 Min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 Min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 Std. 10 Min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 Std. 25 Min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 Std. 40 Min
Steirische Fischsulz
7 Std.
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25 Min
Lachstatar auf Avocadomus
15 Min
Apfelkren
40 Min
Sauce Tatare
15 Min