Paprika-Tomaten-Kabeljau mit Reis

Paprika-Tomaten-Kabeljau mit Reis

4.1 210 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronenschale unbehandelt (à ca. 1 x 4 cm), dünn abgeschält
    4 Streifen
  • Olivenöl
    15 g
  • Wasser
    1230 g
  • Salz
    2 TL
  • Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut (à ca. 100 g)
    2
  • Reis
    100 g
  • gelbe Paprika in Streifen (ca. 5 cm x 5 mm)
    100 g
  • rote Paprika in Streifen (ca. 5 cm x 5 mm)
    100 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    200 g
  • Frühlingszwiebeln (30 g), in Ringen
    2
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 1556 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...