Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln

Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln

4.1 97 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken
    400 g
  • Zucchini in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Paprika bunt, in Stücken (1 - 2 cm)
    200 g
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Kabeljaufilet, frisch, ohne Haut (ca. 360 g)
    2 - 3
  • Orange unbehandelt, Zesten einer ¼ Orange abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Salz und mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Pfeffer und mehr zum Würzen
    3 Prisen
  • Petersilie gehackt
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 673 kcal / 2878 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...