Auberginen-Schnitzel-Chili

Auberginen-Schnitzel-Chili

4.1 142 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl
    20 g
  • Zwiebel in Spalten
    20 g
  • Schweineschnitzel in Streifen (1 cm x 3-4 cm), trocken getupft
    500 g
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Wasser
    300 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
  • Oregano
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln, festkochend in Würfeln (2 cm)
    250 g
  • Aubergine in Stücken (ca. 2 cm)
    200 g
  • Kidneybohnen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
    1 Dose
  • Saure Sahne
    4 geh. TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 39 g
Kalorie 1651 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 9.5 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...