Gedämpfter Lachs mit grünen Bohnen und Speckstippe

Gedämpfter Lachs mit grünen Bohnen und Speckstippe

4.6 256 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Limettenschale Bio (à 1 x 4 cm)
    6 Streifen
  • Dill abgezupft
    12 Stängel
  • Fleur de Sel
    1 TL
  • Wasser
    750 g
  • Kartoffeln klein
    750 g
  • grüne Bohnen, frisch
    400 g
  • Öl
    2 TL
  • Salz
    2 Prisen
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g)
    4
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in feinen Streifen
    150 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Pfeffer
    4 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 3086 kJ / 738 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...