Kabeljau mit Bohnen-Kartoffelstampf

Kabeljau mit Bohnen-Kartoffelstampf

4.1 281 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Pinienkerne
    30 g
  • Butter, gesalzen und etwas mehr zum Anbraten
    70 g
  • Kartoffeln in Stücken
    800 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Wasser
    250 g
  • grüne Bohnen (3-4 cm)
    600 g
  • Bohnenkraut abgezupft
    2 Stängel
  • Kabeljaufilet, frisch, ohne Haut in Stücken (5 cm)
    500 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Pfeffer zum Würzen
  • Sahne
    100 g
  • Rosmarin
    1 Zweig
  • Thymian
    1 Zweig

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 582 kcal / 2438 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...