Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de poudre d'amande
- 175 g de sucre en poudre
- 135 g de blancs d'œufs (4-5 œufs)
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- ¼ c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1549.3 kJ / 369 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la crème de marron
3 Std. 30 Min
Gâteau au topinambour et glaçage à la châtaigne
1h 25min
Galette des Rois aux noisettes et confit de citron
15h
Pâte à tartiner poire-vanille-gingembre
1h 25min
Pain coco aux fruits secs
2h 55min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12h
Tisane laurier, cannelle, anis et citron
10min
Spaghetti à la crème d'aubergine
40min
Stollen
3u. 45min
Rouleaux d'aubergine végans
15h
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Gâteau à la patate douce, à l'orange et aux épices
2 Std. 20 Min