Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de poudre d'amande
- 175 g de sucre en poudre
- 135 g de blancs d'œufs (4-5 œufs)
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- ¼ c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1549.3 kJ / 369 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pomme-coco
55min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Amaretti aux amandes
25min
Pain de Gênes
1h
Gâteau moelleux au cidre
1h 5min
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40 min
Soupe glacée aux amandes
1 Std. 15 Min
Iles flottantes à la pistache
1h
Kulfis à la mangue
9 Std. 15 Min
Mousse au citron vert façon mojito
3h 15min
Menu light - Petites crèmes vapeur à l'orange, aux épices et sirop d'orange
4h 5min
Salade d'oranges aux dattes
1h