Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de pignons de pin
- 200 g de raisins secs
- 5 clous de girofle
- 1000 g d'eau
- 450 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1657.5 kJ / 393.6 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1h 15min
Far aux pruneaux
1h 35min
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45min
Gâteau de semoule au citron
1 Std. 20 Min
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15 min
Riz au lait amande-verveine
1 Std. 30 Min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1 Std.
Riz au lait caramel
1 Std. 30 Min
Semoule au lait d'amande
2h 15min