Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de graines d'épeautre
- 160 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 60 g de miel
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre doux, ramolli et coupé en morceaux
- 1 œuf
- 1000 g de prunes, coupées en deux
- 1 - 2 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 551 kJ / 132 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Cake mi-figue mi-raisin
55 min
Minicakes pêche-abricot
35min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Clafoutis aux cerises
50min
Tarte aux abricots et aux amandes
1 Std. 35 Min
Tarte aux myrtilles
3 godz. 15 min
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1h 15min
Clafoutis figues-amandes
50min
Cake aux figues
1 Std. 10 Min
Cake moelleux à la rhubarbe
1h 40 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte pomme-rhubarbe
1h 20 min