Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)

Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)

4.6 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

La crème vanillée
  • 40 g de sucre en poudre
  • ¼ de gousse de vanille
  • 300 g de crème liquide entière très froide
  • 100 g de mascarpone très froid
L'ananas caramélisé et le dressage
  • 20 g de beurre
  • 350 g d'ananas frais coupé en morceaux
  • 30 g de sucre de canne (opcjonalnie)
  • 15 g de rhum (opcjonalnie)
  • 3 - 5 petites meringues en brisures

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 501.8 kcal / 2095.5 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 40.2 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...