
Wersje kompatybilne
Riz noir aux moules, lardons et tomates cerise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 1 gousse d'ail épluchée et dégermée
- 150 g de lardons fumés
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de riz vénéré (riz noir)
- 1 cube de bouillon de légumes
- 500 g d'eau
- 250 g de tomates cerise coupées en deux
- 500 g de moules surgelées et décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 465 kcal / 1953 kJ
- Białko
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g