Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln

Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln

4.5 637 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Schalotten
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Paniermehl
    80 g
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g)
    4
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (3-4 cm)
    500 g
  • Blumenkohlröschen
    400 g
  • Kräuterfrischkäse
    130 g
  • Muskat
    1 Msp.
  • Mehl
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 43 g
Kalorie 3798 kJ / 908 kcal
Tłuszcz 63 g
Błonnik 7.3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...