Pangasiusfilet mit Meerrettich-Senf-Kruste

Pangasiusfilet mit Meerrettich-Senf-Kruste

4.7 334 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

Kartoffel-Brokkoli-Püree
  • Kartoffeln mehlig kochend, in Stücken
    700 g
  • Brokkoliröschen
    400 g
  • Wasser
    280 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Butter
    20 g
  • Muskat
    3 Prisen
  • Milch
    100 g
  • Senf
    1 TL
Pangasius mit Meerrettich-Senf-Kruste
  • Meerrettich aus dem Glas
    30 g
  • Dijon-Senf
    30 g
  • Brötchen in Stücken
    1
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Zitronensaft
    5 g
  • Thymian
    6 Stängel
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    1 Prise
  • Zucker
    ½ TL
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Pangasiusfilet
    600 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 31 g
Kalorie 2246 kJ / 535 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...