Auberginen-Hähnchen-Auflauf

Auberginen-Hähnchen-Auflauf

4.6 899 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Öl und mehr zum Einfetten, Braten und Beträufeln
    20 g
  • Auberginen in Scheiben (1-2 cm)
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Weißbrot, altbacken in Stücken
    80 g
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Mozzarella (125 g), abgetropft, in Würfeln (1 cm)
    1 Kugel
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • stückige Tomaten (à 400 g)
    2 Dosen
  • Tomatenmark
    10 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Kräuter der Provence, getrocknet
    1 geh. TL
  • Zucker
    ¾ TL
  • Hähnchenbrust, ohne Haut und Knochen in Streifen (2 cm breit)
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 43 g
Kalorie 1948 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...