Zander mit Gemüse-Kruste auf Blumenkohlpüree

Zander mit Gemüse-Kruste auf Blumenkohlpüree

4.2 914 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Zanderfilet, ohne Haut
    300 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Parmesan in Stücken
    25 g
  • Petersilie abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    4 Stängel
  • rote Paprika in Stücken
    100 g
  • gelbe Paprika in Stücken
    100 g
  • Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Frischkäse, light
    70 g
  • Wasser
    400 g
  • Blumenkohl in kleinen Röschen
    500 g
  • Zitronensaft
    5 g
  • Petersilie zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 299 kcal / 1257 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...