![Pellkartoffeln mit Ricotta-Avocado-Dip Pellkartoffeln mit Ricotta-Avocado-Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6CB03C94-0FA6-40B2-8316-220BF8678A0F/Derivates/80EC7265-57A0-4831-8EA8-59F30858B1A4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Avocado (z.B. Sorte Hass), geschält, Kern entfernt, in Stücken
- 250 g Ricotta
- 1 Zitrone, Bio, 2 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 3 EL Olivenöl
- 1 TL Salz
- ½ TL Chiliflocken
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 600 g Wasser
- 500 g festkochende Kartoffeln, klein (z.B. Drillinge), ungeschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Grünes Sandwich
15 min
Nudelsalat mit Radicchio und Parmesan-Knusper
35 min
Kohlrabi-Zuckerschoten-Salat
3 Std. 45 Min
Ligurischer Nudelsalat
35 min
Pellkartoffeln mit Mojo-Quark
50 min
Spinat-Radieschen-Salat
15 min
Pellkartoffeln mit Pilz-Quark
1 godz.
Risonisalat mit Cannellini-Bohnen
45 Min
Pellkartoffeln mit Dip oder Pesto
50 min
Kartoffel-Spinat-Salat mit getrockneten Tomaten
40min
Griechischer Kartoffelsalat
1 godz. 30 min
Pellkartoffel-Gurken-Salat
1h 20 min